The Shirrows
Shakin' all over
again
 
 
The Shirrows er definitivt noe av det mest legendariske og eksotiske rockebyen Trondheim har å by på fra popmusikkens gullalder. Musikkskribenten Terje Nilsen sier i sin bok om trøndersk rock og piggtrådmusikk:

"Bandet skapte ville og hysteriske tilstander, og vi kan med rette betegne Shirrows som et av datidens beste rockeband."


The Shirrows ble startet i 1962 på Byåsen av Stein Wangsmo, Geir Johansen og Tom Hovde. Sammen med den første trommeslageren, Kjell Myhre, hadde de sine første opptredener på skolefester og danselokaler. Høsten 1963 kom Leif Raanes med som ny mann bak trommesettet, og bandet nærmet seg nå raskt middagshøyden av sin korte, hektiske karriere. Med den mest trofaste fan-skare i byen og først ute med langt hår var det duket for suksess.

Den 26. oktober 1963 spilte The Shirrows inn på rekordtid (3 og en halv time) sin egen låt "Not for me", Little Richard's "Jenny, Jenny" og Johnny Kidd's "Shakin' all over" samt Arthur Alexander's "You better move on".

På tross av at "Jenny, Jenny" langt fra var noen mainstream-låt, sørget Shirrows-fansen for at den toppet Adresseavisen's Topp 10 i flere måneder. Selv om
verden definitivt var større den gangen og avstanden fra Trondheim til Oslo uendelig mye lengerenn i dag, sørget salget i trøndelagsområdet for at plata også gikk inn på Arbeiderbladets Topp 20-liste.

The Shirrows startet utvilsomt som gitarband, men hadde startet sangkarrieren allerede før The Beatles slo til med "Please, please me". Selv om Beatles, Searchers og Stones utvilsomt ble forbilder etter hvert, hadde gutta vel så mye sans for amerikanske farvede rock- og bluesartister som Chuck Berry, Little Richard, Tommy Tucker og Howlin' Wolf, for ikke å snakke om R&B-grupper som Miracles, Marvelettes og Shirelles.

Og navnet The Shirrows? Ja, kanskje det nettopp var det .... Shir(elles) og (Shad)ows.

For øvrig er det ikke noen tilfeldighet at dette, vårt første album, starter med en cool tolkning av Zombies-klassikeren "She's not there". The Zombies hadde nemlig sin aller første spillejobb utenfor England nettopp i Trondheim, - og nettopp sammen med The Shirrows. Og selv om Shirrows-fansen den gang sørget for en solid hjemmeseier, så ble denne gruppa en magisk inspirasjon for The Shirrows, som i året som fulgte adopterte flere av deres låter.

At dette albumet er utgitt på plateselskapet Tylden er ingen tilfeldighet. Audun Tylden, som i dag må kunne betegnes som en av norsk grammofonindustris virkelige tungvektere, startet som kjent sin karriere nettopp som manager for The Shirrows.

(Tekst hentet fra albumets CD-heftet.)